Emma Brandes heeft het geflikt!

 

Op zaterdag 16 juli 2022 ging Emma Brandes een extreme sportchallenge voor het goede doel ‘Stichting Vrienden van Cliënten Emergis’ aan. Dat deed zij in de sfeer van de survivalsport. Tijdens deze challenge klom zij 1000 keer (drie kilometer omhoog en weer drie kilometer naar beneden) in een touw, over een balk heen en weer naar beneden. Een swingover dus.

Sport speelt een belangrijke rol in Emma’s leven. “Ik heb in mijn leven een aantal heftige gebeurtenissen meegemaakt die invloed hebben gehad op mijn mentale gezondheid. Sport bracht me niet alleen fysiek weer in beweging maar ook op sociaal gebied. Met deze challenge wilde ik laten zien dat met de juiste mindset iedereen zijn eigen grenzen kan verleggen en persoonlijke groei kan behalen én hoe belangrijk sport is voor zowel je fysieke als mentale gezondheid”.

Waarom de VCE?

“In mijn nabije omgeving heb ik ervaring met iemand die langdurig drugsverslaafd is geweest en psychische klachten heeft. Dankzij Emergis heeft zij ondertussen een veilige woonplek en krijgt zij ondersteuning en zorg. Hoewel je als familie en vrienden zorg, steun en liefde wil geven aan jouw dierbaren, is het helaas niet altijd mogelijk om dit te doen of tot iemand door te dringen. Hierdoor heb ik het harde besef gekregen van het belang van zorginstellingen zoals Emergis, om mensen een veilige plek te geven in onze maatschappij. Een plek van zorg, steun en liefde zodat zij weer een kans krijgen op een betere en gezondere toekomst. De doelstelling ligt daarom ook dicht bij mijn hart”.

Doneren

Emma heeft een bedrag van 3.500 euro bij elkaar gesprokkeld en daar zijn we ontzettend blij mee!

 

 

 

Meer nieuwsberichten vindt u in het menu aan de rechterkant.